Se alla
Ann Catrine Fogelgren

För ett liberalare Göteborg

Vi i Liberalerna Göteborg svarar på Centerpartiets debatt i GP

Måndag 2 oktober 2023

Liberalerna Göteborg företrädare i Kommunstyrelsen, Ann Catrine Fogelgren, har tillsammans med företrädare från Moderaterna, Demokraterna och Kristdemokraterna nyligen publicerat en viktig replik i Göteborgs-Posten som svar på Centerpartiets Kommunfullmäktigegrupps debattartikel.

I den publicerade debattartikeln påpekar vi fyra borgerliga politiker från oppositionen det faktum att det råder en vänsterpolitik från det rödgröna styret, något som Centerpartiet själva har gett sitt stöd till. Vi betonar att det inte längre finns en verklig mittenlösning i Göteborgs politik och att besluten nu dras längre till vänster än vad som är i medborgarnas intresse. Det påverkar möjligheten för människor i utsatta områden att köpa sina lägenheter och hotar valfriheten inom äldreomsorgen.

Samtidigt öppnar vi dörren för Centerpartiet att gå med oss och forma en liberal, marknadsorienterad politik som ger medborgarna större utrymme och valfrihet. Vi påpekar att med Centerpartiet stöd kan vi stoppa en eventuell skattehöjning från de rödgröna. Vi framhåller att valet för Centerpartiet står mellan att ge utrymme för Vänsterpartiet eller få igenom sin egen politik i de parlamentariska realiteterna som nu existerar.

Vi i Liberalerna Göteborg ser fram emot en konstruktiv dialog om viktiga frågor som rör valfrihet inom äldreomsorgen, välfärdens kärna och förbättrade villkor för näringslivet, där göteborgarnas bästa står i centrum. Vi lovar också att en höjning av skatten inte kommer att ske.

Detta är en viktig debattartikel som visar på vårt engagemang för ett liberalare Göteborg och vår beredskap att samarbeta för att uppnå detta mål.

Läs hela debattartikeln i GP.