Se alla

Liberalerna söker en senior analytiker

Tisdag 29 juni 2021

Har du ett genuint intresse för samhällsutveckling och politik? Nu har du chansen att göra skillnad.

Om Liberalerna i Göteborg

Sedan i januari har vi ny ledning för Liberalerna i Göteborgs Rådhus. Vår ambition är att med ny strategi styra och leda Göteborgs stad på ett professionellt sätt. Politiken måste komma närmare medborgarna. Med nya metoder skapar vi dialog och medinflytande för fler. Inspirationen hämtar vi från framgångsrika liberala politiker i Västvärlden som lyckats förnya det politiska arbetet genom att använda digitala kanaler och sociala medier för att skapa en interaktiv kommunikation med medborgarna. Med en utvecklad analys och god förståelse om samhällets utmaningar ska vi sätta mål och ge förslag på åtgärder för att livet i Göteborg ska bli bättre och friare.

På rådhuset i Göteborg arbetar 7 personer som ingår i ett team för att leda och samordna det politiska arbetet för Liberalerna, för vårt kommunalråd Axel Darvik, som har ett särskilt ansvar för utbildning, jämställdhet och kultur, samt våra övriga förtroendevalda. Vi ingår även i den styrande Alliansen och jobbar nära tjänstepersoner från andra partier.

Din profil

Din uppgift är att delta i arbetet med att analysera samhällsutmaningar och ta fram lösningar på problem i Göteborgssamhället. Detta innefattar att ta reda på hur medborgarna uppfattar problem och behovet av politiska lösningar. Du förutsätts arbeta med både kvalitativa och kvantitativa metoder i insamlingen av underlag för analysarbetet. Slutsatser ska presenteras för den politiska ledningen på ett sätt som stödjer beslutsfattandet inom Göteborgs stad. Du kommer jobba med att kontinuerligt omvärldsbevaka prioriterade frågor och samarbeta med politiker och tjänstepersoner i andra kommuner samt på nationell nivå. Inom ramen för Liberalernas internationella samarbeten kan du bidra med utbyte av erfarenheter och kunskap inom sakfrågor och metodik. Din roll inkluderar även att bedöma och ta fram beslutsunderlag och konkreta förslag till beslut inom politikområdet samt stötta våra förtroendevalda politiker i deras uppdrag.

Därför söker vi dig som har:

· Ett stort intresse för samhällsfrågor, opinion och politik

· Relevant högskoleexamen på masternivå eller jämförbar erfarenhet.

· God förmåga att jobba självständigt så väl som i mindre grupper och ta eget ansvar för en leverans

· Erfarenhet av projektledning

· Förmåga att analysera komplexa frågor och förstå hur beslut påverkar större sammanhang

· Kunskaper inom statistisk analys och kvalitativa metoder

· Förmåga att hålla flera bollar i luften och jobba i högt tempo

· Har hög social kompetens och nyfikenhet utifrån att förstå olika intressenters och människors drivkrafter

· Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt engelska

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från:

· Kommuner, ideellt eller politiskt styrda organisationer

· Undersökningar eller analyser inom politik, media eller samhällsfrågor

· Kommunikation mot allmänheten eller media

· Muntlig och skriftlig presentation

Kontaktinformation

Skicka in ditt CV och ett personligt brev till birgitta.granquist@liberalerna.se. Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är den 11 juli.