Se alla
Axel Darvik i hamnen

Lösning på Göteborgs utmaningar kräver samarbete och ansvar

Torsdag 13 juni 2024

Göteborg står inför stora och allvarliga utmaningar. Det är inte längre hållbart att stå och titta på medan problem inom förskolan, grundskolan och äldreomsorgen växer. Barn i vår stad går till förskolor som varken kan garantera pedagogisk kvalitet eller en trygg vardag. Ungdomar lämnar grundskolan utan de kunskaper som krävs för att komma in på gymnasiet. Våra äldre lider av en hemtjänst med rekryteringsproblem och äldreboenden som har förfallit under år av rödgrönt styre. Göteborgs utmaningar kräver samarbete inte skyttegravar.

Trots att göteborgarna betalar mer för förskola, skola och äldreomsorg än invånarna i jämförbara kommuner, kvarstår dessa problem. Det är tydligt att det nuvarande vänsterstyret har misslyckats med att prioritera rätt. De ägnar sig åt att misstänkliggöra oppositionen istället för att fokusera på de verkliga problemen. Deras brist på ansvarstagande förvärrar situationen ytterligare.

Ett krav på samarbete för Göteborgs bästa

Med den allvarliga situationen i åtanke är det vår plikt som politiker att arbeta tillsammans för att hitta lösningar. I en debattartikel i Göteborgs-Posten understryker vi, representanter för fyra oppositionspartier, vårt engagemang för samarbete och konstruktiva diskussioner för att lösa stadens problem. Vi uppmanar det rödgröna styret att lämna sina skyttegravar och delta i dessa diskussioner.

Det är genom pragmatiskt och öppet samarbete som vi kan ta itu med de samhällsutmaningar Göteborg står inför. Att ta göteborgarnas vilja på allvar innebär att sätta deras behov först och arbeta för konkreta lösningar, snarare än att delta i politiska strider och maktspel. Vi välkomnar alla partier att ansluta sig till oss i detta arbete.

Fokus på sakfrågor och lösningar

Det är dags att lägga det partipolitiska spelet åt sidan och fokusera på sakfrågor.Göteborgs utmaningar kräver samarbete och de kräver lösningar som kan implementeras här och nu. Det nuvarande vänsterstyrets oförmåga att ta itu med den kriminella verksamheten, deras lagöverträdelser och försök att undvika offentlig upphandling är oacceptabla. Vårt mål är att skapa ett tryggt, rättvist och fungerande Göteborg.

Vi är fast beslutna att arbeta med alla som vill delta i detta arbete. Genom att fokusera på konkreta lösningar och pragmatiskt samarbete kan vi uppnå verklig förändring. Det är dags för ansvarstagande politik som sätter göteborgarna först.

För att läsa mer om vår ståndpunkt och de problem Göteborg står inför, se debattartikeln i Göteborgs-Posten här.