Se alla
Ann Catrine Fogelgren

Nya besked om Skeppsbron

Estetik fick gå före ekonomi

Måndag 23 maj 2022

Nya besked om Skeppsbron för att säkra estetiska värden. Vi bygger Göteborg närmare vattnet och vi bygger för framtiden, då är det viktigt att bygga rätt. De byggnader som vi idag bygger kommer att vara göteborgarnas hem i hundratals år framöver därför är det så viktigt att allt blir rätt från början. Trotts att ekonomin är tuff för skeppsbron så måste vi ha göteborgarna i åtanke och ge dem en vacker och tilltalande stad. Därför ratades det nya förslagen om Skeppsbron.

Att den högre byggnadshöjden ratas handlar helt enkelt om att estetik fick gå före ekonomi. Det hade helt enkelt inte passat in i området med en så hög byggnad, menar politikerna. Ann-Catrine Fogelgren (L) understryker att politikerna får fortsätta försöka vända på varje sten för att förbättra ekonomin.

– Det landade i ett mellanförslag nu. Det är ju inte bara en fråga om ekonomi utan också hur vi bygger den här delen av staden. Vi vill inte ha ett hus som sticker upp så mycket. Men det är klart, ju högre hus, desto bättre ekonomi, säger Ann-Catrine Fogelgren (L).

Läs om de nya besked om Skeppsbron i GP.