Se alla
Ann Catrine Fogelgren

Nya Konst vid Götaplatsen

Onsdag 21 september 2022

Nya Konst vid Götaplatsen, byggnaden som ska samla hela Göteborgs universitets konstnärliga verksamhet vid Götaplatsen, har varit flitigt omdebatterat. Tillsammans med Göteborgs universitet har Akademiska Hus utrett möjligheterna att samla Konstnärliga fakultetens verksamheter under ett och samma tak. Efter att ha prövat ett antal olika scenarier har valet fallit på en om- och tillbyggnad av Högskolan för scen och musiks lokaler vid Götaplatsen.

Ann Catrine Fogelgren (L), förste vice ordförande i byggnadsnämnden, är övertygad om att den nya byggnaden kommer att smälta in väl med Göteborgs konstmuseum och Stadsteatern.

– Det här kommer att bli en fantastisk plats för kulturen och jag tycker att färgen, efter en del olika turer, också harmoniserar fint, säger Ann Catrine Fogelgren till GP.

Debatten om utformningen har varit livlig men nu är de sista detaljerna i utformningen klara.

– Jag tror inte alla blir nöjda, så är det med sådana här byggnader, men jag tror att väldigt många blir nöjda, säger Ann Catrine Fogelgren.

En framtida byggnad för Konstnärliga fakulteten ingår i den utvecklingsplan för hela universitetsområdet mellan Korsvägen och Götaplatsen som Göteborgs universitet och Akademiska Hus tog fram under 2017. Det är en långsiktig vision för att skapa en stark och kreativ mötesplats för akademi och samhälle, strategiskt placerad nära några av stadens stora kulturinstitutioner och kollektivtrafiknoden Korsvägen, skriver Akademiska hus på sin hemsida.