Se alla
Sänkt skatt

En stad med drömmar

En berättelse om framtidens Göteborg

https://www.facebook.com/LiberalernaGoteborg/videos/10156525841043980/

En stad med drömmar. En berättelse om framtidens Göteborg.

Göteborg är en stad som bubblar av drömmar. Det är en stad med innovativa, företagsamma och engagerade människor som brinner för att utveckla och förbättra sin stad. Göteborg har många styrkor, men mycket kan bli bättre i framtiden.

Det är dina drömmar och din kraft som bygger Göteborgs framtid. Det är ditt liv, och du ska kunna ta dig dit du vill – oavsett var du kommer ifrån, och vilka villkor du fick i starten. Varenda göteborgare ska ha möjlighet att bestämma över sitt eget liv, och kunna jobba för att uppfylla sina drömmar. Var du kommer ifrån och var du bor ska inte avgöra hur bra din skola är, om du kan känna dig trygg i vardagen, hur du mår eller om du kan få ett jobb.

Göteborg är i dag en stad där klyftorna växer och där ojämlikheten breder ut sig mellan de som har försörjning, trygghet och alla chanser – och de som saknar både hopp och möjligheter. Samtidigt som många göteborgare har fått det bättre, fastnar andra i arbetslöshet, fattigdom och hopplöshet. Några barn får en godnattsaga varje kväll, i andra hem öppnar ingen någonsin en bok. En del föräldrar har dubbla högskoleutbildningar, andra har inte ett jobb att gå till. Liberalerna går till val på att överbrygga klyftorna i Göteborg så att alla göteborgare får möjlighet att forma sitt eget liv. Det är så vi väcker framtidstro. Det är så vi bygger en jämlik stad.

Framtiden är drömmar
Ingen klassresa hade gjorts om det inte vore för ett barn som slet sig loss från en förutbestämd framtid och följde sin egen dröm. Det är drömmarna om framtiden som är det bränsle som driver liberalers hårda jobb för en lärorik förskola och en
kunskapsskola. För kunskap vinner över både pengar, namn och bakgrund när det gäller att nå sina drömmar. Den som håller med om att allt börjar med en riktigt bra skola, ska välja Liberalerna.

Framtiden är för alla
Vi är övertygade om att människor är kapabla att ta ansvar för sig själva och sin försörjning. Det sociala skyddsnätet ska fånga den som faller, men inte snärja den som kan stå själv. Det pågår ett slöseri, ett slöseri med kraft och drömmar. Människor som vill försörja sig själva och vara med och bidra, får aldrig en chans till ett första jobb. Oavsett om du bor i Angered, Askim eller på Avenyn innebär en liberal röst i september, en röst för jobb, lägre trösklar till arbetsmarknaden och en socialtjänst med muskler.

Framtiden är mänsklig
När du blir sjuk, gammal eller har ett funktionshinder så ska du ha rätten att vara ditt bästa jag, livet ska fortsätta som vanligt så långt det är möjligt. Mycket kan göras för att öka den friska tiden i livet. Det är inte mänskligt att sjuka fastnar i vårdköer, lever
i ensamhet eller inte kan komma ut. Neddragningar av den personliga assistansen är allt annat än mänsklig. Assistansanvändare och deras anhöriga måste få friheten tillbaka. Den som vill leva livet hela livet och mötas av en välfärd med både mänsklighet, guldkant och trygghet, ska välja Liberalerna.

Framtiden är smartare
Liberaler tror på människans möjligheter att hitta nya lösningar som skapar utveckling och framsteg. Liberalismen har alltid gått hand i hand med upplysning och vetenskap. Vi lever i en tid när twitterutspel kan skapa en säkerhetskris. Om fakta och förnuft får stryka på foten, hotas själva grunden för demokratin. Liberaler tror inte att allt var bättre förr. Vi vet att vi kan göra det bättre i morgon. Den som vill höra ett vettigt och sakligt politiskt samtal – ska rösta liberalt.

Framtiden är tillväxt
Jobben, välfärden och kunskapsskolan hänger på att vi har fart i ekonomin. Framgångsrika företag och entreprenörer skapar arbetstillfällen, innovationer och bidrar till att finansiera vår gemensamma välfärd. Därför måste det löna sig att utbilda sig, jobba hårt, förverkliga idéer och driva företag – i dagens Göteborg finns för många hinder. Den som vill rösta för ett blomstrande näringsliv, färre kommunala bolag och rätt attityder till företagsamhet, ska ta en liberal valsedel.

Framtiden är klimatsmart
Klimatet kan räddas och det är en av de viktigaste frågorna i vår tid. För det krävs en politik som bromsar klimatförändringarna, ökar återvinningen och samtidigt satsar på hållbar ekonomisk tillväxt. Vill du ha en fungerande kollektivtrafik, klimatsmarta styrmedel och innovativa lösningar – då ska du rösta på Liberalerna.

Framtiden är inflyttningsfest
Friheten är att sätta nyckeln i låset till första egna lägenheten och få bjuda in till inflyttningsfest. I dag köar tiotusentals människor, under flera år, för att få en bostad i Göteborg. Den som vill ha fler småhus, hyres- och bostadsrätter, student- och trygghetsbostäder, ska välja en liberal kandidat.

Framtiden är tryggare
Frihet är att kunna känna sig trygg – där du bor, där du väntar på bussen eller går hem från krogen. Ingen ska behöva se sin trygghet försvinna för att kriminaliteten tar över, utomhusbelysningen inte fungerar eller att områden förslummas. Varenda
göteborgare ska kunna lita på att ambulansen, brandkåren eller polisen kommer fram när det behövs. Den som vill se fler poliser, krafttag mot gängkriminaliteten, lokala trygghetsvakter, och trygga bostadsområden – den ska rösta på Liberalerna.

Framtiden är tillåtande

I Göteborg ska människor få bestämma själva hur man vill leva sitt liv; hur hen klär sig, vem hen älskar, tror eller heter. Vi är liberaler, så vi tillåter det mesta, men vi kommer alltid ta strid mot de som vill inskränka andra människors frihet. För intolerans är det enda vi inte kan tåla. Den som vill att extremister och populister ska hållas långt från makten, den ska ta Liberalernas valsedel.

Framtiden är din

Det är dina drömmar och din kraft som bygger Göteborg och Västsverige starkt i framtiden. Därför måste du få med dig de kunskaper du behöver, för att inget ska kunna hindra dig, för att du ska kunna drömma, skapa och vara med och göra Göteborg bättre. För dig som vill göra ett ideologiskt val, och rösta för varje människas frihet att forma sitt eget liv, för dig finns det bara ett alternativ – Liberalerna.