Oavsett var du bor i Göteborg ska du mötas av en vård som ser dig utan att behöva tampas med byråkrati och organisatoriska gränser. Patienter ska behandlas olika i vården eftersom alla människor är olika, men vården måste vara likvärdig. Omotiverade skillnader ska inte få förekomma i vår stad.

Helena Holmberg

Helena Holmberg.

 

 1. Husläkare till alla
  I Göteborg ska alla ha en egen husläkare som finns på den vårdcentral du valt. Du ska veta vad din läkare heter och din läkare ska veta vem du är. Det är så vi skapar en mer effektiv sjukvård med kontinuitet för patienterna.

  Läs mer om vårt förslag om husläkare.

 2. En vård utan köer
  Oroliga och sjuka människor ska inte fastna i vårdköer för det skapar lidande och gör vården dyrare. Det är hög tid att stoppa sjukvårdskarusellen för de mest sjuka äldre. Därför behövs en nära vård, fler hembesök och en regional kömiljard.
 3. Belöna ansvar och kompetens
  Utbildning, ansvar och erfarenhet ska löna sig, även sjuksköterskor ska kunna göra karriär och få högre lön. Det behövs även fler enkla jobb i vården, till exempel vårdbiträden, så att sjuksköterskor och läkare kan arbeta med det de är utbildade till.

 

Dags att välja husläkare

Om du känner din läkare och din läkare känner dig skapas trygghet och tillgänglighet. Det är dags att välja husläkare.

Posted by Liberalerna Västsverige on Monday, 4 June 2018

Vår politik

En riktigt bra skola för alla barn, och en integrationspolitik som både ställer krav och skapar möjligheter. Svårare än så behöver det inte vara att kliva in i framtiden.

ALLT BÖRJAR MED EN BRA SKOLA
INTEGRATIONSPOLITIK SOM MINSKAR KLYFTORNA
FRAMTIDEN ÄR LIBERAL

 

Lämna din e-postadress här, så berättar vi mer om hur du kan göra skillnad.

Vi använder din adress enbart för att skicka information om Liberalerna. Läs mer här.