Se alla

Nattliv

Tillåt längre öppettider för Göteborgs krogar och nattklubbar.

Musiken strömmar ut ur högtalarna, folk rör sig i takt på dansgolvet och vid borden sitter folk och diskuterar livligt eller skrattar åt ett skämt någon just dragit. Precis då tänds lamporna upp, musiken tystnar och en vakt deklarerar att det är dags att gå hem. Känner du igen dig?

Liberalerna vill att Göteborg ska vara en attraktiv stad för människor i alla åldrar – och en viktig del för unga och studenter är ett levande nattliv med bra öppettider. För den som jobbar helg, pluggar eller har flexibla arbetstider berikar det att ha möjligheten att gå ut mitt i veckan.

Därför vill Liberalerna att stadens krogar ska få ha öppet till 05 alla dagar. Då kommer färre fester att fortsätta på svartklubbar, där det inte finns vakter och där tillgången på tyngre saker än alkohol är större. Det blir också mindre stökigt på stan om öppettiderna varierar mer, eftersom det inte blir lika mycket människor som ska hem precis samtidigt.

Men framförallt handlar det om frihet. Vi tror att vuxna människor själva klarar av att avgöra hur länge de vill vara ute om kvällarna. Låt inte politiker stoppa festen i onödan.