Se alla
Ann Catrine Fogelgren

Ann Catrine Fogelgren ersätter Axel Darvik under hösten

Onsdag 7 juni 2023

Från augusti går Axel Darvik på ett halvårs föräldraledighet. Ann Catrine Fogelgren ersätter som kommunalråd och gruppledare för Liberalerna i stadshuset.

-Det känns både spännande och intressant, säger Ann Catrine.

Det är ingen gröngöling som intar stolen i kommunstyrelsens sammanträdesrum på Gustaf Adolfs torg när Axel Darvik går på föräldraledighet. Tvärtom är Ann Catrine Fogelgren en av de mest erfarna i den Liberala gruppen i fullmäktige. Det formella beslutet fattades på kommunstyrelsen den 7 juni.

-I det ekonomiska läget som vi nu har, blir det viktigt dels att prioritera välfärden dels att våra invånare får ut det bästa möjliga av sina skattepengar.

Ann Catrine betonar att den liberala kursen kommer hållas, även om hon och Axel Darvik har haft olika uppdragsområden. Det finns andra som kan sköta skolfrågorna under tiden Axel är borta, menar hon.

-Tillsammans med fullmäktigegruppen fortsätter vi att sätta fokus på våra liberala hjärtefrågor.

I kommunstyrelsen ingår dock alla frågor så man måste veta lite om mycket!

-Det kommer bli lite mer fokus på stadsutveckling, kultur och jämställdhet, frågor som jag varit engagerad i de senaste åren. Men vi håller kursen i liberala hjärtefrågor.

Den långa politiska karriären startade i den numera avvecklade konsumentnämnden. Sedan dess har Anna Catrine betat av en hel del uppdrag i både nämnder och styrelser. Hon har hunnit med två mandatperioder i kommunstyrelsen som biträdande kommunalråd, tolv år i byggnadsnämnden med åtta år i presidiet, och åtta år i kulturnämnden, där hon var ordförande förra mandatperioden.

Aktuella uppdrag är AB Framtidens styrelse och i exploateringsnämnden.

Hur det känns att komma in som kommunalråd?

-Både spännande och intressant att kliva in i kommunstyrelsen igen, tror mycket är sig likt även om det är några nya runt bordet. Hösten blir särskilt utmanade då vi ska få ihop en budget för 2024. I det ekonomiska läget som vi nu har, blir det viktigt dels att prioritera välfärden dels att våra invånare får ut det bästa möjliga av sina skattepengar.

Lycka till!