Se alla
Eva Flyborg

Frölundas ombyggnation vid Slottsskogen

Får ny gestaltning och grönt ljus från stadsbyggnadsnämnden

Måndag 26 juni 2023

Liberalerna Göteborg är glada över den positiva utvecklingen kring ombyggnationen av Frölundaborg, som nu har godkänts av stadsbyggnadsnämnden. Partiets företrädare i nämnden, Eva Flyborg, har lyft fram vikten av att skapa vackra och moderna nybyggnationer som förskönar staden. Liberalerna är glada över att Frölundas ombyggnation vid Slottsskogen fått ny gestaltning och grönt ljus från stadsbyggnadsnämnden.

Tidigare hade politikerna i Göteborg gett grönt ljus för en tillbyggnad av Frölundaborg. På grund av överklaganden och hinder hade projektet legat stilla. Nu har Frölunda HC lämnat in en ny bygglovsansökan, och denna gång har den blivit godkänd.

En av de framträdande förändringarna i det nya förslaget är en ändrad gestaltning av byggnaden. Den ursprungliga arkitekturen, som liknade öststatsarkitektur, har ersatts med en grafitgrå plåtfasad, vilket samtliga politiker i stadsbyggnadsnämnden enas om är betydligt mer attraktivt och modernt.

Det nya förslaget är mycket snyggare, mer modernt och trevligt. Det gamla påminner om öststatsarkitektur. Säger Eva Flyborg till GP och framhåller vikten av att skapa byggnader som är visuellt tilltalande och harmoniserar med stadens omgivningar.

Även om det nuvarande beslutet fattades under förra mandatperioden och nämnden har genomgått förändringar, är majoriteten av ledamöterna nöjda med den nya ansökan från Frölunda HC. De betonar att det är viktigt att ta hänsyn till att det rör sig om en tillbyggnad på en befintlig ishall, där klubben själva investerar sina egna medel.

Liberalerna Göteborg är glada över att se denna positiva utveckling. Vi ser fram emot att staden berikas med en vacker och funktionell nybyggnad vid Slottsskogen. Genom att kombinera estetiskt tilltalande arkitektur med funktionella lösningar kan Göteborg fortsätta att blomstra som en modern och attraktiv stad. Läs mer om hur Liberalerna vill bygga i Göteborg på våran hemsida.