Se alla
Ge ditt stöd

Göteborg står inför utmaningar

Torsdag 29 september 2022

Sverige och Göteborg står inför utmaningar, det är därför väldigt viktigt hur vi styr staden det kommande åren så att vi kommer ut stärkta ur krisen och inte förvärrar den.

GP fria ord skriver Sivert Aronsson ”…. även utan medias svartmålande är det lätt att hänga läpp, när priser och bostadsräntor skenar, Putins vansinne tilltar och Italien röstar postfascistiskt. Dock, som Winston Churchill en gång uttryckte det, ska man aldrig slarva bort en bra kris. Och en bättre kris än nu är kanske svår att hitta.”

”Tuffa tider kommer även tvinga oss vanliga att tänka till, om hur och vad vi konsumerar, hur vi sparar och vart vi reser. Och kanske leder dessa tankar till mindre ströshopping, urskillningslöst resande och grönare tallrikar. Allt i sådant fall till gagn för både miljö och plånbok. Bortom krigsrubriker, skenande inflation och chockerande räntebesked finns en annan framtid. Spelar vi nu bara våra kort rätt och inte slarvar bort denna kris, kan en sådan framtid mycket väl vara ljus.” skriver Sivert Aronsson.

Alliansen har under de senaste fyra åren lagt om kursen för Göteborg. Vi har förberett Göteborg för kommande kriser och städat upp efter det rödgröna styret. Vi har nu inte råd att falla tillbaka till ett rödgrönt styre som spenderar mer än de har på vidlyftiga ideologiska projekt. Göteborg behöver ett fortsatt styre som fokuserar på att ha utvecklat Göteborg så att staden går stärkt ur denna kris.