Se alla

Kritik mot Göteborgs kommun

Axel Darvik ifrågasätter sökandet efter saknade barn

Fredag 28 april 2023

När Römosseskolan plötsligt stängdes behövde Göteborgs stad hitta och omplacera över 200 barn. Men efter åtta månader är 32 av dem fortfarande försvunna. Nu riktas kritik mot Göteborgs kommun av Skolinspektionen.

– Att bara mejla duger inte. Jag måste säga att jag är djupt oroad för de här eleverna, säger Axel Darvik till GP.

Axel Darvik, andre vice ordförande i grundskolenämnden, har varit mycket kritisk till hur sökandet efter de saknade barnen har genomförts efter att Römosseskolan stängdes. Han anser att att bara mejla inte är tillräckligt och är djupt oroad för eleverna som ännu inte har hittats. Darvik misstänker att barnen kan vara borta från skolan av hedersmotiv och menar att detta var en av anledningarna till att skolan stängdes. Han anser att det behövs snabbare och mer effektiva åtgärder för att söka upp barn som inte närvarar i skolan och betonar att frånvaro längre än en vecka är allvarligt. Axel Darvik erkänner att han själv kunde ha gjort mer för att lösa situationen och tror att ingen politiker är nöjd med hur situationen har hanterats.

– Man måste nog gå in snabbare och eftersöka var barnet tagit vägen, är man borta från skolan mer än en vecka så är det allvar, säger Axel Darvik.

Läs mer om hur Liberalernas politik på vår hemsida.