Se alla
Ann Catrine Fogelgren

Skeppsbron i Göteborg

Liberalerna riktar strålkastaren mot ekonomiskt ansvarsfull utveckling

Torsdag 5 oktober 2023

Ann Catrine Fogelgren, kommunalråd för Liberalerna i Göteborg, nyligen deltog i en intervju med SVT Väst där hon kastade ljus över det omtalade Skeppsbron-projektet. Liberalerna var tidigt ute med att varna för de kraftigt ökande kostnaderna för projektet i GP, och vår oro visade sig vara välgrundad. Projektets ursprungliga budget har skenat iväg till en hisnande summa på 1,6 miljarder kronor, och det blev en tvingande anledning till att pausa projektet och gå tillbaka till ritbordet.

Under intervjun med SVT Väst presenterade Ann Catrine Fogelgren även Liberalernas genomarbetade förslag som syftar till att hitta en ekonomiskt hållbar lösning för området. Denna lösning tar inte bara hänsyn till skattebetalarnas intressen utan tar även till vara på redan använda resurser. Förslaget är resultatet av ett gediget arbete som Liberalerna har ägnat sig åt sedan de först larmade om kostnadsproblematiken.

– Vi har pratat med experter om hur man göra om detaljplanen för att få användning för de resurser som redan används istället för att slopa projektet helt och gå miste om skattepengar, säger Ann Catrine Fogelgren till SVT Väst.

Det är viktigt att påpeka att Liberalerna är fast beslutna att säkerställa att Skeppsbron-området utvecklas på ett sätt som gagnar Göteborgs invånare och att det är ekonomiskt ansvarsfullt. Deras förslag, som presenterades i korthet under SVT Väst-intervjun, kommer inom kort att offentliggöras i sin helhet för media och allmänheten. Liberalerna strävar efter att skapa en lösning som inte bara tar hänsyn till dagens behov utan även framtidens utmaningar och möjligheter för Göteborgs stad.

Vi har tidigare rapporterat om vårt ställningstagande i Kommunstyrelsen på vår hemsida.