Se alla
Socialdemokraterna skär ner på skolan

Socialdemokraterna skär ner på skolan

Liberalerna vill freda undervisningen

Tisdag 7 mars 2023

Bläcket på den rödgröna budgeten har knappt hunnit torka innan Socialdemokraterna skär ner på skolan. Vi i Liberalerna har är den viktigaste framtidsfrågan och något vill vill freda. Läs mer om hur vi vill utveckla skolan i Göteborg.

Skolan som är den största delen av välfärdssektorn i kommunen – nästan halva kommunens verksamhet – får ju ta stora nedskärningar när Socialdemokraterna är vid makten, säger Axel Darvik skoloppositionsråd.

Enligt Jonas Attenius (S) uppger till GP att det kommer att bli ”oerhört tufft framåt” för förskolor och skolor i Göteborg. Det rödgröna styret har motiverat neddragningar inom kulturen med att man istället satsar på välfärden. Men samtidigt gör de rödgröna kraftiga neddragningar i välfärdens kärna genom neddragningar med 400 anställda på Göteborgs skolor.

– Rödgröna nedskärningarna är att vänta på förskola, skola och gymnasieskolan i Göteborg. Det kommer att slå hårt mot undervisningen, säger Pär Gustavsson vice ordförande Utbildningsnämnden.

Axel och Pär är upprörda över att Socialdemokraterna skär ner på skolan, det är naturligtvis viktigt att hålla budget men man måste prioritera och värna undervisningen i skolan.  De påpekar att det är viktigt att prioritera utbildning och lärande, men att det också är viktigt att skapa en ekonomisk stabilitet för att säkerställa att verksamheterna kan fortsätta att erbjuda högkvalitativa tjänster i framtiden.