Se alla
Svenskheten känner ingen hudfärg

Darvik fortfarande kritisk mot Römosseskolan

Tisdag 25 oktober 2022

Darvik fortfarande kritisk mot Römosseskolan som är under rekonstruktion. Göteborgs stad grundskolenämnd fattar på tisdagen beslut om att betala ut innestående elevpeng, för juli till september, till rekonstruktören för Römosseskolan. Det är för att säkerställa att pengarna går till nödvändig skolverksamhet.

Vi ställer oss bakom förslaget om utbetalning av elevpengen. De får täckning för verksamheten under några månader medan rekonstruktionen pågår, säger nu grundskolenämndens ordförande Axel Darvik (L) till DN.

Turerna har varit många sedan grundskolenämnden för ett och ett halvt år sedan första gången deponerade skolpengen hos Länsstyrelsen istället för att betala ut till huvudmannen, Föreningen Framstegsskolan i Göteborg. Sedan dess pågår ett antal processer. Den tidigare rektorn har dömts för grov ekonomisk brottslighet då det uppdagats att pengar förts utomlands och använts till bland annat sexklubbar i Thailand. Skolinspektionen har återkallat tillståndet och föreningen har satts i rekonstruktion. Hundratals elever har lämnat skolan och fortfarande saknar skolan ett bankkonto.

Det som sker nu är att staden betalar ut elevepeng till rekonstruktören som i sin tur blir ansvarig och återbetalningskyldig om pengarna hamnar i fel händer. De tidigare deponerade pengarna har inte begärts ut.