Se alla
Ann Catrine Fogelgren

Liberalernas fokus på läromedel, ordning och reda i skolan

Tisdag 17 oktober 2023

Idag presenterade det rödgröna styret sin budget i Göteborg, och Ann Catrine Fogelgren deltog i SVT Väst för att kommentera de rödgrönas brist på fokus på skolans kärnuppdrag.

Det framstår tydligt att den rödgröna koalitionen har svårt att leda, prioritera och ansvara för styrningen av Göteborgs stad. De underfinansierar hela den kommunala verksamheten och sätter göteborgarna i skuld med sin budget som bygger på lån.

Med en övergripande ökning av kostnaderna på 4,1% visar de på svårigheter att sätta de mest grundläggande välfärdsbehoven i fokus. Istället föreslår vi att man prioriterar det mest väsentliga inom kommunens kärnuppgifter framför olika projekt.

De rödgröna lägger tre uppdrag i skolan. De har med matsäck , mens och fritidsklubbar att göra. Det är inte att prioritera skolan, säger Ann Catrine Fogelgren.

De rödgröna koalitionen introducerar tre nya inslag i skolan – matsäck, mensskydd och fritidsklubbar. Det är inte att sätta skolan i första rummet.

När vi har haft ansvaret för skolan har vi prioriterat bibliotek, läromedel, ordning och reda – faktorer som faktiskt påverkar elevernas studieresultat. Den rödgröna koalitionen verkar istället satsa på äpplen, mensskydd och fritidsklubbar, samtidigt som de tappar fokus på skolans huvuduppgift.

Läs mer om Liberalernas syn på den rödgröna budgeten på vår hemsida.