Se alla
Liberalerna går i opposition i regionen

Liberalerna går i opposition i regionen

Onsdag 19 oktober 2022

I samband med regionfullmäktiges sammanträde den 25:e oktober väljer Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna går i opposition i regionen – fortsatt under namnet GrönBlå Samverkan. Det innebär att ett svagt rödgrönt minoritetsstyre, bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, kan tillträda.

Liberalerna går i opposition. Vi kommer vara en tuff men konstruktiv liberal kraft i regionfullmäktige. Det är ett arbete som vi kommer göra i samverkan. Vi kommer driva på för fortsatta satsningar på primärvården, reformer som ökar friheten för fler och skapa goda förutsättningar för regionens personal. Västra Götaland får inte kantra i vänsterdiket, säger Pär Lundqvist, tillträdande regionråd för Liberalerna.

Liberalerna kommer ifrån vår oppositionsroll att göra allt vi kan för att förverkliga så mycket som möjligt av våra  vallöften.

Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna har ingått en valteknisk samverkan. Det är en uppgörelse som innebär att partierna gemensamt kommer att tillsätta oppositionens poster som vice ordförande i regionens nämnder och styrelser.