Se alla

Odenjung (L): Fakta, förnuft och frihet måste segra i detta val!

Liberalena Göteborg presenterar berättelse inför valet

Fredag 15 juni 2018

I dag presenterar Liberalerna Göteborgs gruppledare Helene Odenjung partiets lokala berättelse inför valet. Det är en berättelse om en stad med drömmar, om framtidstro och hur klyftorna i Göteborg kan överbryggas. Berättelsen är en del av partiets lokala valmanifest som kommer att presenteras i början av augusti. Även partiets valfilm lanseras i dag i sociala medier.

https://www.facebook.com/LiberalernaGoteborg/videos/10156525841043980/

– Göteborg är en fantastisk stad men med stora utmaningar. Berättelsen ger en bild av vilka frågor, idéer och värderingar som vi tycker att valrörelsen och de kommande fyra åren borda handla om. Liberalerna går till val på att överbrygga klyftorna i Göteborg. Varje göteborgare ska få möjlighet att forma sitt eget liv. Det är så vi väcker hopp, det är så vi bygger en jämlik stad och förverkligar framtidsdrömmar, säger Helene Odenjung, kommunalråd (L).

– Vi ser en utveckling nu där fakta och förnuft får stryka på foten för de snabba svarens svepande förenklingar och formuleringar. Vi ser ett race där fler och fler försöker övertrumfa varandra om vem som kan måla den mörkaste bilden. Vi kommer inte att delta i det racet. Vi lever i en tid när nazister åter marscherar på våra gator och vår moderna liberala samhällsmodell hotas av extremister från höger och vänster, från självutnämnda moralpoliser och populister. Det är allvarligt nog, fortsätter Helene Odenjung (L).

– Göteborgsliberalismen har en stolt historia av kamp för frihet, demokrati och frigörelse. Vi står stabilt förankrade i våra värderingar och vi blundar inte för problem. Men vi blickar hellre framåt, för framtiden är den enda tid som vi kan påverka. Därför presenterar vi liberala svar på Göteborgs utmaningar, avslutar Helene Odenjung (L).

Läs och ladda ner Liberalerna Göteborgs berättelse (PDF).