Se alla

Planerar du att bli äldre? Läs det här.

Söndag 26 augusti 2018

ÄLDREOMSORG ÄR ETT TRÅKIGT ORD. Man bryr sig inte om det innan man behöver det, för sig själv eller någon anhörig. Och då upptäcker man (du?) att det är försent. I Göteborg är situationen extra dålig. Köerna är för långa. Kvaliteten för låg. Maten för dålig. Pensionärer svälter och hemtjänsten vacklar och Lagen om valfrihetssystem (LOV) har ännu inte fått möjlighet att ge resultat. Varje dag tar en äldre människa sitt liv – i Sverige – som en följd av ensamhet och psykisk ohälsa. Respekten för de människor som byggt upp vårt samhälle saknas. Och när du upptäcker det, då blir du arg!

Vi menar att det är bättre om yngre medborgare intresserar sig för hur det förhåller sig i äldrevården redan idag. Då kan de nämligen begära bättre med den kraft och det inflytande som våra äldre inte längre har. Om en större del av samhället engagerar sig i våra äldres situation, så vinner alla. De äldre, för att de får mer av det de förtjänat. Och de yngre, för att de strax blir äldre de också.

Politiker är inte dumma. De fattar detta. Men så länge de tror att inte du fattar, så kommer de inte att prioritera de grupper i samhället som har svårt att argumentera för sitt eget bästa. Din mamma eller din pappa (och så småningom du själv) får nöja sig med smulorna. Vill du ha en annan ålderdom kan du ge din röst till de som behöver den redan idag. Vi vill bygga fler äldreboenden, tillåta fler privata initiativ,förbättra hemtjänsten, göra det lättare att arbeta vidare efter pensionen, förbättra sjukvården.
Kort sagt: Vi vill ändra på det mesta. Det vill nästan alla som blir tillräckligt gamla. Rösta på oss så kan du ändra på det.

Mer information