Se alla
Skola

Skolministern Lotta Edholm: ”Skolan en arena för rekrytering till gängen”

Måndag 6 november 2023

Skolminister Lotta Edholm (L) uttryckte nyligen sin oro för skolornas roll som en möjlig rekryteringsplats för gängen i en intervju med GP. Med ökande nedskärningar och brist på utbildad personal ser hon en utmaning i att skapa en trygg skolmiljö för eleverna.

En viktig del av regeringens arbete är att främja en säker skolmiljö, där utbildade lärare spelar en central roll.

”Vi behöver utbildad personal i våra skolor”, understryker Edholm.

I diskussionen om skolans framtid och säkerhet påpekar Edholm vikten av att bryta sekretesslagar för att underlätta samarbete mellan skolor och polis. Hon betonar att barnets välmående måste stå i centrum för lagstiftningen.

När det gäller de pågående nedskärningarna och dess påverkan på skolmiljön, förespråkar Edholm inte en allmän ökning av antalet vuxna i skolan. Istället framhåller hon vikten av att prioritera resurser till akutskolor, speciallärare, och mindre undervisningsgrupper.

På tal om kommunernas ekonomiska utmaningar och prioriteringar är Edholm medveten om behovet av att hantera ekonomiska avvägningar och att skolorna är en av flera påverkade sektorer. Trots allt poängterar hon att skolan fortfarande är en av regeringens främsta prioriteringar.

Besöket i Göteborg skedde samtidigt som diskussionen om skolbudgeten pågår. Liberalerna fortsätter att arbeta för att skapa en trygg och stimulerande skolmiljö för alla elever.

Besök Liberalerna Göteborgs hemsida för att läsa mer om Liberalernas arbete och politiska visioner för en bättre skola för alla.