Se alla
Henric Widén

Engagerad ordförande för Ett Hållbart Samhälle

Landsmötet - en demokratisk högtidsstund

Torsdag 23 november 2023

I helgen deltog vår ordförande, Henric Widén, som ombud i Liberalernas landsmöte. och passade på att från talarstolen lägga fram en passionerad vision för ett samhälle präglat av engagemang, hållbarhet och demokrati. Han sammanfattar sina tankar av landsmötet i ett Facebook-inlägg.

”Sitta på läktaren” har aldrig varit min attityd.

Där delar Henric Widén med sig av sitt politiska engagemang, hur det inspirerats av hans son och drivs av en önskan om förändring i en värld som står inför allt större utmaningar. En engagerad ordförande för ett hållbart samhälle.

Engagerad Förändring för En Hållbar Framtid

I inlägget betonar Henric Widén det eskalerande klimathotet och behovet av att accelerera omställningen till ett fossilfritt och elektrifierat samhälle. På landsmötet argumenterade han för att hålla tempot uppe i denna nödvändiga omställning. Det är tydligt att han inte bara pratar om förändring utan aktivt driver på för att se verkliga resultat.

Ett Uppdrag för Demokratin

Att engagera sig politiskt kan verka avlägset för många, men vår ordförande framhåller att ett parti är en förening som alla andra, med nya bekantskaper och sociala sammanhang. Han uppmanar andra att ta steget, bli medlemmar och visa att de bryr sig om demokratin. Det är ett uppdrag som kräver tid och fotarbete, men som är avgörande för att stödja och stärka vår demokrati.

En Personlig Resa Mot Engagemang

I inlägget på Facebook delar Henric Widén med sig av sin personliga resa mot politiskt engagemang, påverkad av en fantastisk son och en växande frustration över samhällets tillstånd. Han uppmanar andra att inte sitta på läktaren, att anta en aktiv roll och vara en del av förändringen. Det är en uppmaning som genomsyrar hela hans inlägg och som präglar hans ledarskap.

Arvet för Framtida Generationer

På ett känslosamt sätt knyter Henric Widén samman sitt engagemang med sitt ansvar gentemot framtida generationer. Han vill lämna över ett samhälle och ett klimat som är hållbart. Det är en vision som går bortom det politiska och blir en personlig plikt, att lämna efter sig något bättre till framtida generationer.

Ett Stolt Ledarskap

Vi är stolta över att ha en ordförande som inte bara talar om förändring utan som aktivt arbetar för den. Hans engagemang, passion och uppmaning till deltagande inspirerar oss alla att vara en del av den förändring vi vill se i världen. Låt oss gemensamt stödja och förverkliga denna vision för ett samhälle präglat av engagemang, demokrati och hållbarhet. En engagerad ordförande för ett hållbart samhälle.

Bli medlem i Liberalerna, du också.
Engagera dig – Göteborg (liberalerna.se)