Se alla

Jan Björklund kommer till Göteborg imorgon.

Men han håller inget tal på Ullevi.

Lördag 11 augusti 2018

VI HADE FÖRSTÅS ÖNSKAT DET.

50.000 göteborgsliberaler som jublar åt Janne hade varit en härlig syn. Men tyvärr. Det är inte realistiskt. Vi har inte det intresset för politiker i Sverige. Vid närmare eftertanke ska vi nog vara glada för det.

Det betyder inte vi är nöjda om folkrusningen uteblir till Dockepiren där Janne ska hålla sitt tal. Med handen på hjärtat är faktiskt allt annat än smockfullt ett väldigt tråkigt resultat. Vi står på tröskeln till framtiden – som kan bli mycket bra. Eller en katastrof! Helt avgörande blir vilken politik som visar vägen och den enda ideologi som visat sig tåla trycket från maktbegär och egenkärlek är Liberalismen. I det liberala samhället råder fred, ljuset är tänt och alla har möjlighet att söka sin egen lycka.

Mot bakgrund av de mörka moln vi ser vid horisonten: Vi borde vara väldigt många som nu inser vikten av att värna och utveckla det Göteborg vi har. Det borde vara inte ett utan många fullsatta Ullevi som signalerar att det är nog nu, med stöveltramp och misstro. Vi borde vara miljoner som vänder oss bort från Fake News, knutna nävar och trångsynthet. För att istället omfamna upplysning, kunskap och välvilja. Hur många blir vi imorgon? Kom till Dockepiren klockan 13:00 imorgon, så kan du räkna själv.

Missa inte Jan Björklunds sommartal i Göteborg.