Se alla

Utveckla Slakthusområdet till Göteborgs version av Meatpacking district!

Liberalerna vill utveckla en ny arena för mat och dryck i Gamlestan

Fredag 15 september 2017

Kan Slakthusområdet bli Göteborgs version av Köpenhamns Kødbyn eller New Yorks Meatpacking District i framtiden? Om Liberalerna i Göteborg får bestämma är svaret Ja. Mariah Ben Salem Dynehäll (L) har tagit initiativ till att Business Region Göteborg (BRG) ska ges i uppdrag att starta ett sådant utvecklingsarbete tillsammans med näringen och intressenter i staden. Mariah Ben Salem Dynehäll

– Genom att bygga vidare på Slakthusområdets historia och skapa Göteborgs nya mötesplats- och testarena för mat och dryck skapar vi en ökad attraktionskraft till Göteborg som destination. Det skapar också ett stort värde för göteborgarna genom en ny mötesplats för nya matupplevelser i en stadsdel som redan nu är i stark utveckling, säger Mariah Ben Salem Dynehäll (L).

Stort intresse bland aktörer från näringen
Flera aktörer inom näringen har visat ett stort intresse av att etablera sig i området och själva bidra till att skapa denna mötesplats. Entreprenörsandan och nybyggarviljan riskerar att fastna i stadens byråkrati kring stadsutveckling där en satsning av denna karaktär hamnar långt ner på prioriteringslistan. I ett sådant projekt bör företagslotsarna vara en naturlig aktör för att underlätta för intresserade entreprenörer med tillstånd och andra kontakter för att påskynda etablering.

– Området ligger endast ett stenkast från Yesbox som samlar resurser och stöd för entreprenörer som vill utveckla nya spännande affärsmodeller. Området har stor potential att utvecklas till en ny testarena för foodtech och Göteborgs version av Köpenhamns Kødbyn eller New Yorks Meatpacking District, fortsätter Mariah Ben Salem Dynehäll (L).

Fler jobbtillfällen
Restaurangnäringen erbjuder ett stort antal jobb för människor som står utanför arbetsmarknaden. Enklare jobb öppnar upp möjligheter för såväl unga (som får sitt första jobb inom näringen) som nyanlända. Genom att etablera Göteborgs ”meetpacking district” befolkar vi ett område som i dagsläget ligger öde. Det bidrar också till ökad trygghet i stadsdelen.

Läs motionen om att utveckla slakthusområdet.