Se alla
Martin Melin

Martin Melin på Studiebesök hos Tullen i Göteborg

Fredag 13 oktober 2023

Riksdagsmannen Martin Melin är inte bara känd som dokusåpa-stjärna och polis, utan även som en engagerad politiker. Under sitt senaste studiebesök hos Tullen i Göteborg tog han sig tid att prata om viktiga politiska frågor som han brinner för. Med honom på studiebesöket fanns Simona Mohamsson, ledamot i Kommunfullmäktige, ansvarig för sociala frågor, samt Eva Flyborg, ledamot i kommunfullmäktige, ansvarig för trygghetsfrågor.

I sin egenskap som riksdagsman har Martin Melin tagit upp viktiga ämnen som den organiserade brottsligheten och tullens roll i att bekämpa den. Han uttrycker sin förvåning över de begränsade resurser som Tullverket har och understryker att de behöver mer stöd för att utföra sitt uppdrag effektivt. Melin påpekar att det inte räcker att be dem att göra ett bättre jobb; de måste också få bättre utrustning och resurser.

En annan viktig fråga som Martin Melin framhäver är frågan om beväpning för tulltjänstemän. Han jämför detta med KD-ledaren Ebba Buschs utspel om samma ämne och betonar att det handlar om trygghet. När tulltjänstemän konfronteras med farliga situationer som involverar vapen och narkotika, måste de ha de nödvändiga verktygen för att agera säkert.

Martin Melin har en lång karriär som polis och har alltid haft en passion för att göra samhället säkrare. Han har varit en del av samhällsdebatten i många år och blev känd efter sin medverkan i dokusåpan Expedition Robinson. Detta kändisskap har gett honom möjlighet att föra fram sina åsikter och arbeta för samhällets bästa.

Som riksdagsledamot har Melin arbetat aktivt med frågor som rör rättspolitik och säkerhet. Trots att han är relativt ny i politiken har han redan spelat en betydande roll, och hans kändisskap har gett honom möjlighet att nå ut till en bredare publik och föra fram de frågor han brinner för.

Under sitt studiebesök hos Tullen uttryckte Martin Melin sitt engagemang för att påverka och förbättra samhället. Han ser politiken som ett medel att göra skillnad och betonar vikten av att vara insatt i ämnena han tar upp. Han är medveten om de fördomar som kan finnas mot honom som kändis och politiker, men det avvisar han med en inställning som påminner om Zlatan: ”Det rinner av mig väldigt mycket, säger Martin Melin till GP

Martin Melin planerar att stanna kvar i politiken och hoppas kunna påverka positivt. Om han, efter mandatperioden, upplever att han inte kan göra skillnad eller att politiken inte fungerar effektivt, är han öppen för att söka andra vägar för att göra nytta för samhället.

Avslutningsvis, Martin Melin betonar vikten av att förebygga brott och jobba mot en säkrare samhälle. Han ser fram emot att arbeta i politiken för att göra Sverige till en bättre plats för alla medborgare.

Läs mer om hur vi skapar ett tryggare Göteborg på vår  hemsida.