Se alla
Axel Darvik i hamnen

Ung företagsamhet

Gör det enklare och mer lönsamt att starta företag i Sverige

Måndag 30 maj 2022

I veckan har SM i Ung företagsamhet för första gången hållits i Göteborg. Eftersom forskning visar att de elever som drivit ett UF-företag i skolan i högre grad startar företag och blir chefer är detta givetvis en viktig verksamhet som vi stöttar. Men för att Sverige ska fortsätta att utvecklas som ett föregångsland för företagande krävs även en rad andra förslag, skriver Axel Darvik och Arman Teimouri, Liberalerna på GP debatt.

Sverige har lyckats bygga flera stora internationella och framgångsrika företag så som Izettle, Minecraft och Skype vilket visar att Sverige kan matcha Silicon Valley när det gäller framgångsrika och moderna affärsidéer.

För att säkerställa att Sverige bibehåller sin position är det viktigt att vi lyfter entreprenörsskapande verksamhet som Ung företagsamhet. Det är också viktigt att behålla fokus på några utvalda punkter.

– Många människor drömmer om att bli företagare, men det upplevs både krångligt och svårt. Det är dags att sänka trösklarna för att driva företag. Medlemsorganisationen Företagarna har under många år drivit att personnumret ska fungera som organisationsnummer. Politiken bör lyssna på dem. Det skulle minska administration, regelkrångel och sänka mentala hinder.

Det är de som vågar, satsar och arbetar hårt som bygger vår välfärd, låt oss hjälpa fler att bli företagare.