Se alla
Axel Darvik

Yrkande angående – Motion av Axel Darvik (L) om att barn ges rätt till att vistas på fritidshem, oberoende av föräldrarnas anställningsstatus eller om de är föräldralediga

Onsdag 6 september 2023

Liberalerna arbetar för att förverkliga alla förslag i vår valplattform. Detta yrkande är en del i detta arbete. De mesta av förslagen i valplattformen hanteras i vår budgetmotion men även genom yrkanden i olika nämnder. Motioner till Kommunfullmäktige behöver beredas innan beslut i Fullmäktige och dessa är Liberalerna tillsammans med Moderater, Demokrater och Kristdemokraters yrkande i Kommunstyrelsen inför Kommun Fullmäktige.

Yrkande angående – Motion av Axel Darvik (L) om att barn ges rätt till att vistas på fritidshem, oberoende av föräldrarnas anställningsstatus eller om de är föräldralediga.

Förslag till beslut I kommunstyrelsen och kommunfullmäktige:

  1. Grundskolenämnden får i uppdrag att utreda konsekvenserna vad gäller inskrivningsgrad, lokaler, kostnader, kompetensförsörjning och barngruppernas storlek vid ett eventuellt införande av motionens innehåll.
  2. Med detta yrkande anses motionen besvarad.
Yrkandet

Som framgår av grundskoleförvaltningens tjänsteutlåtande bör förslaget i motionen föregås av ett grundligt utredningsarbete. Därför vill vi ge grundskolenämnden i uppdrag att utreda en rad centrala aspekter och konsekvenser.

Detta yrkande är en del i Kommunstyrelsens beredning av frågor inför kommunfullmäktige och rör en motion från Liberalerna. Yrkandet hänvisar till motionen och för att få en heltäckande bild av yrkandet går det att läsa hela motionen här och följ vilka andra motioner Liberalerna lagt i fullmäktige under rubriken Motioner i kommunfullmäktige. Fler yrkande i Kommunstyrelsen finns under rubriken Yrkande i kommunstyrelsen. Läs om fler av våra förslag på vår hemsida.