Se alla
Full insyn i Göteborg

Full insyn i Göteborg

Axel Darvik flyttar ut kontoret till torget

Måndag 13 juni 2022

Vi vill se full insyn i Göteborg därför flyttar Liberalernas kommunalråd ut på torget och möter Göteborgarna. Tystnadskulturen måste bekämpas och byråkratin bantas. Vi tror på medborgarnas insyn, därför kommer det liberala kommunalrådet Axel Darvik att flytta ut sitt kontor till Gustav Adolfs torg för att möta göteborgarna under vecka 24.
Han utgår från en glasbur, ett kontor med insyn, på torget hela veckan. Glasburen symboliserar den transparens han efterlyser i kommunen. Axel och andra liberala företrädare från kommun, region och riksdag kommer att vara på torget för att lyssna på göteborgarnas åsikter och tankar.
Förutom det dagliga arbetet ska Axel också samtala med spännande gäster, där mötena både sänds live och förstärks med högtalare ut mot torget.
VECKANS PROGRAM
Måndag
13:30 Maria Wallin, författare till rapporten om tystnadskultur som Kommunstyrelsen beställde.
Tisdag
12:30 Adam Cwejman, politisk chef GP, se samtalet på Facebook.
15:30 Ann-Sofie Hermansson ”Soffan”, f.d. ordförande kommunstyrelsen, och Sofie Löwenmark, DOKU, om hur Göteborg ska hålla ihop. Se samtalet på Facebook.
Onsdag
10:00 Eva Flyborg möter Polischefen Erik Nord för att prata om trygghet och Göteborgs utmaningar. Se samtalet på Facebook.
14:30 Anna-Karin Wyndhamn, forskare i pedagogik, debattör och programledare, om hur vi ska rädda den svenska skolan. Se samtalet på Facebook del 1, och del 2.
Torsdag
10:00 Gunilla Grahn-Hinnfors, näringspolitisk chef Västsvenska Handelskammaren, om hur vi bygger det framtida Göteborg som är i en otrolig expansionsfas. Se samtalet på Facebook.
16:00 Möter Simona Mohamsson möter Hanna Lans från Kvinnostrejk för ett samtal om kvinmnofrid.
Fredag
10:00 Robert Hannah sitter i buren och samtalar med Ardeshir Bibakabadi, ordförande för föreningen Homan, om hedersförtrycket mot homosexuella i invandrargrupper.
Hoppas vi ses vid glasburen under veckan