Se alla
Axel Darvik i hamnen

Kommunen tar emot 150 elever från Römosseskolan

Efetr ett år utan att få ha bankkonto skär Römosseskolan ner sin verksamhet

Fredag 12 augusti 2022

Med bara dagar kvar till skolstarten kastas 150 elever från Römosseskolan ut från den skolan. Römosseskolan har länge haft stora ekonomiska problem efter att ledningen varit inblandad i ekonomisk brottslighet och föreningen inte har haft kontroll på skolans ekonomi. Som en följd av att skolan inte haft kontroll på sin ekonomi och att skolans ledning förekommit i ekonomisk brottslighet, har de idag inget bankkonto och kan därför inte få skolpeng från kommunen.

– Vi står redo att ta emot eleverna från Römosseskolan, säger Axel Darvik (L), ordförande i grundskolenämnden om beskedet att elever nu tvingas byta skola.

Då Römosseskolan länge haft ekonomiska svårigheter samt att det pågår en juridisk process om de ska få behålla tillståndet att bedriva skola, har kommunen haft beredskap och planering för hur vi ska ta emot dessa elever om det skulle behövas.

– Vi har självklart ansvar för att barnen ska få en bra utbildning. Det kommer vi säkerställa att de får på nya skolor, säger Darvik till GP, som menar att det finns ekonomiska risker om man betalar ut pengarna.

Läs mer om detta på SR och på SVT. Det finns även mer information på vår hemsida.